Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                  Sivatag- teszt

 

 

Már napok óta utazol a sivatagban. Elfáradtál és az ivóvíz is kifogyóban van. Öt állat utazik veled: Egy tehén, egy ló egy oroszlán, egy majom és egy birka.  A megmeneküléshez nem áll rendelkezésre elég víz számodra és az összes állatodnak. Ha elfogy a víz, mindenki meghal.

 

Ráébredsz arra, hogyha ki akarsz jutni a sivatagból, akkor nehéz döntést kell hoznod. Az egyik állatodtól el kell válnod, hogy a többi megmenekülhessen.

 

Melyik állattól szeretnél megválni?

 

Négy állatod maradt. A sivatag felforrósodik. Homok mindenütt. Víz készleted jobban fogy, mint gondoltad volna. Ráébredsz, hogy a megmeneküléshez még egy állatod el kell hagynod. Melyiket hagyod ott?

 

Három állatod maradt. Te csak mész, mész és mész ... Forróság, forróság, forróság...Szerencsétlenség! Az oázis, amit kerestél, kiszáradt. Nincs más választásod, minthogy magad mögött hagyj még egy állatot. Melyik legyen az?

 

Már csak két állatod maradt. Ez egy hosszú menet a forróságban. Már látod a

sivatag szélét a látóhatáron. Sajnos háromnak már nincs elég vized. Csak egyetlen állattal hagyhatod el a sivatagod. Melyiket hagyod a sivatagban?

 

 

Gratulálok! Mindketten kijutottatok a sivatagból!

 

Japán archetípusok alapján a sivatag a nehézségeket jelképezi. Az állatok pedig életed egy- egy helyzetét, megvilágítását, megnyilvánulását, aspektusát. Az állatok feláldozásának sorrendje jelképezheti azt, hogy mennyire fontosak ezek a dolgok számodra. A legelső dolog, amit feláldoztál, a legkevésbé fontos számodra. Az a dolog, amit pedig megtartottál, pedig a legfontosabb.

 

 

A birka a barátságot jelképezi.

A tehén az alapvető szükségleteket jelképezi.

A ló a szenvedélyedet jelképezi.

A majom a gyerekeidet.

Az oroszlán pedig a büszkeséget jelképezi.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.